Terug

♥ NIEUW: A BLOOM SKINCARE ♥

Rimpels

Rimpels

Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat je door middel van die ene crème alle rimpels als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen. Niks is minder waar. Om iets aan rimpels te doen heb je meerdere ingrediënten nodig. Sowieso zijn je leefgewoonten heel belangrijk. Daarbij goede producten met de juiste ingrediënten en niet te vergeten dagelijks een zonnebrandcrème.

Rimpels zijn simpelweg het gevolg van ouder worden. Je hebt twee soorten huidveroudering. Intrinsieke en extrinsieke huidveroudering. Intrinsieke huidveroudering is de natuurlijke vorm van huidveroudering.  Vanaf ongeveer je 30 tot 35 ga je daar "last" van krijgen. Je huid wordt langzaam dunner en minder elastisch. Ook neemt uiteindelijk je vet- en botmassa in je gezicht wat af. Gevolg: je krijgt rimpels en je gezicht gaat wat invallen. Dat is een natuurlijk proces wat we niet kunnen beïnvloeden. 

Dit in tegenstelling tot extrinsieke huidveroudering. Dat proces wordt namelijk veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Deze tekenen van veroudering zijn het gevolg van onze gewoonten en leefomstandigheden. Denk aan roken, stress, voeding en alcoholgebruik. Maar ook aan chronische irritatie door verkeerd gebruik van producten en last but not least blootstelling aan de zon. Aan extrinsieke huidveroudering kunnen we heel veel doen. 

Begin de dag met een SPF
Maar liefst 80% van de tekenen van huidveroudering komt door de zon. Ons motto is dan ook: gebruik elke dag een crème met een zonnefactor. Niet alleen als de zon schijnt, maar elke dag, het gehele jaar door, óók in de winter. UV-A-straling gaat ook door wolken en glas heen. (de A in UVA staat voor Aging) Zorg dus voor een product dat niet alleen beschermt tegen UV-B, maar vooral ook tegen UV-A, met het liefst ook voldoende antioxidanten. Deze producten zijn de ideale producten voor overdag het gehele jaar door. 

De juiste vorm vitamine A
Met zonnebrandcrème zorg je dat je geen nieuwe rimpels krijgt. Maar wat te doen bij reeds aanwezige rimpels? Dan komen we uit bij de vitamines. Vooral vitamine A is in de juiste vorm een effectieve huidverbeteraar. Het ingrediënt vermindert fijne lijntjes en pigmentvlekken. Daarnaast werkt vitamine A ook goed bij een grove huidstructuur en acneklachten. De vitamine A die in cosmetica wordt gebruikt, is retinol. Retinol is bewezen effectief in het verbeteren van de huidstructuur. Image Skincare heeft veel producten met Retinol, bv. Restoring Youth Repair Crème, Restoring Overnight Retinol Masque, Restoring Retinol Booster. Om deze producten met Vitamine A goed hun werk te laten doen is het belangrijk dat de huid goed schoon en goed geëxfolieerd wordt. Dit kan perfect met glycolzuur. Dit kan perfect met bv. het Overnight Glow Serum en de Glow Tonic.

Vitamine C en E in je dagelijkse crème
Daarnaast zijn producten met hoge concentraties C en E erg goed voor de huid. Van deze stoffen is aangetoond dat ze fijne lijntjes zichtbaar kunnen verminderen. Deze antioxidanten herstellen de barrièrefunctie van de huid, en daarmee de vochtbalans. En, heel belangrijk in de strijd tegen rimpels: deze stoffen beschermen de huid ook meteen tegen zonschade. Producten met hoge concentraties vitamine C en E: Image Skincare Vital C en Pixi Vitamin-C

Slechte gewoontes
Roken is ook een grote veroorzaker van rimpels. Probeer daarom echt van de sigaretten af te blijven. Roken veroorzaakt niet alleen lijntjes rond de mond, de doorbloeding van de gehele huid wordt slechter waardoor je gezicht er doffer, valer en ouder uit gaat zien. Ook alcohol houdt de huid helaas weinig jong. En hetzelfde geldt voor alle andere producten met zogenaamde slechte, snelle suikers zoals gebak, snoep, witbrood of frisdranken; je krijgt er rimpels van. Kies liever voor producten met een zogenaamde lage glycemische index die de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen. En als je dan toch je leefgewoonten onder de loep neemt, kijk ook nog eens goed naar je huidverzorgingsritueel. Voor een frisse stralende look is het minstens zo belangrijk dat je je huid dagelijks goed reinigt en regelmatig ontdoet van vuil en dode huidcellen met een exfoliant.

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
PUUR Skincare / - Reviews @ WebwinkelKEUR
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »