Terug

♥POWER OF NIGHT CREAMS IMAGE SKINCARE♥

Zon is de hoofdoorzaak van huidveroudering

Zon is de hoofdoorzaak van huidveroudering

Het belang van het smeren van een SPF om voortijdige huidveroudering tegen te gaan

ZON IS DE HOOFDOORZAAK VAN HUIDVEROUDERING

85% van de mensen weet niet dat de zon huidveroudering veroorzaakt. De zon is de hoofdoorzaak van het ontstaan van vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Deze beschadiging van je huid noemen we zonneschade. Onder deze verzamelnaam vallen tekenen van huidveroudering die zichtbaar worden door (onbeschermde) blootstelling aan de zon. 

VERMINDER ZICHTBARE ZONNESCHADE

Hoewel huidveroudering door zonneschade onomkeerbaar is, zijn er wel producten die de zichtbaarheid van bepaalde symptomen zouden kunnen verminderen.

OORZAAK VAN ZONNESCHADE

De straling van de zon bestaat uit uv-A- en uv-B- stralen. Uv-B-straling is verantwoordelijk voor het verbranden en rood worden van je huid. Uv-A-stralen hebben het vermogen om dieper in je huid door te dringen en kunnen je DNA beschadigen. Beide stralingsvormen hebben verschillende gevolgen.

GEVOLGEN VAN ZONNESCHADE

Zonneschade heeft korte- en langetermijngevolgen. Een teken van zonneschade die direct zichtbaar is op je huid is verbranding. In een milde vorm uit zich dit in een roodverbrande huid. In ernstige gevallen kunnen met vocht gevulde blaasjes of blaren ontstaan, gepaard met misselijkheid en duizeligheid.

De warmte van de zon kan je huid uitdrogen en de voorraad essentiële vetzuren uitputten. Hierdoor zal je huid er droog, schilferig en vroegtijdig gerimpeld uit gaan zien en dit kan samengaan met jeuk. Daarnaast kunnen er door zonlicht pigmentstoornissen optreden, en hierdoor kun je pigmentvlekken krijgen. Ook kan een verdikte opperhuid ontstaan, waardoor je huid er dof uit gaat zien.

De zon kan ook beschadiging van het collageen van je huid veroorzaken. Collageen is een eiwit dat de stevigheid van je huid behoudt. De afbraak van collageen in de diepere huidlagen kan resulteren in vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, doordat je huid zijn elasticiteit en stevigheid verliest.

Bovenstaande gevolgen van de zon op huidveroudering zijn vooral cosmetisch. Maar de zon kan een serieuze bedreiging voor je gezondheid vormen wanneer er daardoor huidkanker ontstaat. Herhaaldelijke zonverbranding en onbeschermde blootstelling aan de zon vergroot namelijk de kans op diverse vormen van huidkanker en in het ergste geval, een kwaadaardig melanoom.

GA HUIDVEROUDERING DOOR DE ZON TEGEN: BEGIN OP TIJD MET SMEREN

Voorkomen is beter dan genezen. Dus bescherm je huid dagelijks tegen de schadelijke stralen van de zon. Het is nooit te vroeg om hier mee te beginnen, want naarmate je ouder wordt kan je huid zichzelf steeds minder goed herstellen. Breng daarom overdag voordat je naar buiten gaat een crème aan met minimaal SPF 30. Je kunt je zonbescherming het beste regelmatig opnieuw aanbrengen om te voorkomen dat je het product eraf zweet of wast. Een waterafstotende zonnebrandcrème gebruiken helpt hier nog extra bij.

Vergeet niet je lippen te beschermen met een lippenbalsem met een SPF. Breng ook deze regelmatig opnieuw aan want deze kan wat sneller ‘afslijten’. Je kunt je huid verder beschermen door lange kleding, een hoed en een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om extra voorzichtig te zijn als je medicatie gebruikt die je huid gevoeliger kan maken voor de zon (bijvoorbeeld antibiotica).

Kortom: Geniet van de zon, maar bescherm jezelf!

Reacties

  • Placeholder

    Diane

    Tuesday 02 / 10 / 2018 @ 09:57

    Interessant. Dank je!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
PUUR Skincare / - Reviews @ WebwinkelKEUR
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »