Terug

♥ NIEUW: A BLOOM SKINCARE ♥

Herstel je droge huid

Herstel je droge huid

De belangrijkste oorzaak van een droge huid is niet vochttekort, maar beschadiging. De voornaamste boosdoener is schade door de zon. Daarnaast kan je huid beschadigd raken door het gebruik van irriterende of uitdrogende huidverzorgingsproducten. Extreme weersomstandigheden kunnen ook een rol spelen.

HOE HERSTEL JE EEN DROGE HUID?

1) Zorg ervoor dat je je huid niet extra beschadigt. Vermijd de volgende producten en handelingen:

  • Zeep (in vaste en vloeibare vorm)
  • Agressief reinigende ingrediënten
  • Producten die irriterende ingrediënten bevatten (zoals alcohol en geur/kleurstoffen)
  • Heet water, douche ook niet te lang.
  • Agressieve scrubs (microdermabrasie die je zelf uitvoert en scrubs met harde stukjes erin)

2) Gebruik overdag dagelijks, ook in de winter, een product met zonnefilter. Een door de zon beschadigde huid houdt minder goed vocht vast en voelt minder glad aan.

3) Gebruik een goede nachtcrème vol antioxidanten, kalmerende ingrediënten en huidherstellende stoffen die de huid helpen vocht vast te houden. 

4) Exfoliëer: Een gezonde huid scheidt van nature de dode huidcellen af, maar de door de zon beschadigde huid heeft hierbij hulp nodig. Een goede exfoliant helpt de huid dode huidcellen makkelijker los te laten, waardoor de nieuwe huidcellen daaronder vandaan tevoorschijn komen en je huid er dus mooier uitziet en gladder aanvoelt.

5) Gebruik hyaluronzuur om het vochtgehalte van je huid in balans te houden. Een goede tip is onze Pure Hyaluronic Filler. Breng deze op de droge huid(delen) aan vóór je crème.

6) Vergeet je lippen niet: lippen zijn kwetsbaar en gevoelig voor uitdroging, wat zich vaak uit in droge, schrale lippen. 's Nachts bescherm je jouw lippen met een volle, verzachtende lippenbalsem.

7) Veelvuldige blootstelling aan een droge omgeving, koud weer of lucht uit een verwarming of airco is niet goed voor je droge huid. De buitenste beschermlaag van de huid wordt hierdoor beschadigd. Een luchtbevochtiger in huis kan hierbij helpen.

HELPT WATER DRINKEN TEGEN EEN DROGE HUID?

Veel water drinken is ontzettend goed voor je lichaam, maar een droge huid wordt hierdoor niet minder droog. Wel kan je hierdoor het vochtgehalte van de huid op peil brengen.

Meer vocht toevoegen aan een droge huid is niet per definitie goed. Teveel vocht, zoals door lang in bad blijven liggen, is juist slecht voor de huid. Hierdoor gaan belangrijke stoffen verloren die de huid intact houden, drogen de buitenste huidlagen uit en worden deze schilferig en ruw.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
PUUR Skincare / - Reviews @ WebwinkelKEUR
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »