Terug

♥ NIEUW: A BLOOM SKINCARE ♥

Drie symptomen van een gevoelige huid die je niet mag negeren

Drie symptomen van een gevoelige huid die je niet mag negeren

Ongeacht of iemand altijd een gevoelige huid heeft of slechts een bepaalde periode gevoeligheid ervaart: gevoeligheid uit zich bij veel mensen in roodheid (rode bultjes, rode vlekken, een rood gezicht). De oorzaken variëren, maar veelvoorkomende triggers zijn over-exfoliatie, overmatige blootstelling aan de zon, allergieën, irritatie door bepaalde ingrediënten in cosmetica en pittig/gekruid eten.

Je hoeft niet met roodheid te leren leven! Als je weet wat de roodheid veroorzaakt kun je triggers voorkomen. Geadviseerd wordt om milde reinigingsproducten en exfolianten te gebruiken en altijd een moisturizer met SPF(sun protection factor) te gebruiken, bv. Prevention+ Hydrating Moisturizer. Als je last hebt van opvliegers, gebruik dan producten die specifiek zijn geformuleerd om roodheid aan te pakken, hydrateren en de huidbarrière versterken zoals het Hydrating Antioxidant ACE Serum of het Balancing Antioxidant Serum.

Irritatie

Een gevoelige huid kan pijn doen! Het komt vaak voor dat mensen jeuk, steken en/of een branderig gevoel ervaren. Zoals ook geldt voor roodheid: oorzaken van huidirritatie verschillen per persoon, maar de meest voorkomende oorzaak is een verslechterde barrière lipidelaag. Wanneer deze barrière gezond is, beschermt deze de huid tegen vochtverlies en tegen irriterende, externe factoren. Bepaalde factoren kunnen de lipidelaag aantasten, wat resulteert in huidirritatie. Factoren die de lipidelaag kunnen verstoren zijn bijvoorbeeld irriterende ingrediënten (zoals SD alcohol), kunstmatige geurstoffen, parfum, overmatige exfoliatie en allergenen in de lucht.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om huidirritatie te behandelen en te voorkomen. Ten eerste: gebruik huidverzorgingsproducten die de huidbarrière versterken en beschermen – en gebruik deze producten regelmatig. Gebruik hiervoor bv. de Post Treatment Recovery Balm Ten tweede: was je gezicht niet met heet water, dat stript de natuurlijke barrière lipidelaag. Gebruik liever lauwwarm water. Reinig met een milde cleanser met bv Hydrating Facial Cleanser of Balancing Facial Cleanser.

Dehydratatie

Een trekkerige of ruwe huid, fijne lijntjes, schilfertjes: een droge huid kan zich uiten op verschillende manieren, maar de hoofdoorzaak is altijd dehydratatie. Wanneer de huidbarrière is aangetast is de huid niet alleen sneller gevoelig, maar heeft deze ook moeite met het vasthouden van vocht.

Om dehydratatie te voorkomen is het ten eerste belangrijk om voldoende water te drinken! Daarnaast is het belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken, het liefst een die speciaal geformuleerd is voor de gevoelige huid en zonder kunstmatige geurstoffen en SD alcohol zoals  bv de Hydrating Repair Crème met de Pure Hyaluronic Filler eronder. Zorg er daarnaast voor de je je huid op een milde manier wast. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
PUUR Skincare / - Reviews @ WebwinkelKEUR
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »